Afbeelding

Groter wordend ledenaantal noopt BFC tot maatregelen

Algemeen

BUSSUM - Voetbalclub BFC werkt achter de schermen hard om het steeds groter wordende ledenaantal beter te kunnen bolwerken. Er wordt nagedacht over maatregelen, zo laat de club weten. 

BFC heeft steeds meer voetballende leden, maar nog wel steeds hetzelfde aantal velden. Dat zorgt ervoor dat het steeds meer passen en meten wordt om ervoor te zorgen dat alle elftallen gewoon kunnen voetballen. Er werden de afgelopen jaren al enkele maatregelen genomen, maar de druk neemt nog steeds toe. Dat geldt voor alle voetbalaspecten, maar ook de parkeerplaats staat elke week weer overvol. 

Volgend jaar nog meer zaterdagelftallen
Vooral op zaterdag wordt het vaak veel te druk op het Bussumse sportpark. Volgend voetbaljaar wordt het probleem nog groter: BFC verwacht nog eens zeven extra zaterdagelftallen.

Enkele teams af en toe op zondag?
Er wordt momenteel hard nagedacht over hoe de problemen opgelost zouden kunnen worden. BFC denkt er onder meer over om enkele zaterdagteams vanaf volgend jaar een beperkt aantal duels op zondag te laten spelen om de druk van de zaterdag wat weg te nemen. Daarnaast maakt BFC plannen om de toestroom aan leden beter te managen. De plannen worden de komende weken verder vormgegeven. 

Uit de krant