Afbeelding

Bewoners flats Brinklaan ervaren steeds meer overlast

Algemeen

BUSSUM - Bewoners van het wooncomplex aan de kop van de Brinklaan ervaren steeds meer overlast van de vele auto's op de parkeerplaats. De bewoners zeggen dat dat hun woongenot aantast en hopen dat er snel maatregelen genomen worden. 

De problemen komen volgens de bewoners doordat de huurappartementen die leeg komen te staan worden verkocht. Er wonen nu allemaal ouderen, maar de appartementen worden verkocht aan jongeren. "Er komen veel meer jongeren en deze jongeren hebben vaak één of zelfs twee auto's. Dat zorgt ervoor dat ons krappe parkeerplaatsje steeds voller komt te staan. Dat zorgt nu voor problemen, want de oudere bewoners hadden zelf amper auto's", zegt een van de bewoners van het gebouw. Doordat de parkeerplaats vol komt te staan worden auto's ook her en der op andere plekken geparkeerd, waardoor het erf naar het gebouw vaak geblokkeerd wordt. 

Straat geheel geblokkeerd
De volle parkeerplaats levert weer andere problemen op. "Het gebeurt met regelmaat dat de auto's de straat blokkeren voor de afvalophalers. De vuilniswagen moet dan noodgedwongen rechtsomkeert maken, waardoor er veel rommel ontstaat rond het gebouw. Als de vuilniswagen er al niet door kan, stel je dan eens voor hoe het gaat met de brandweer of een ambulance. We moeten er niet aan denken."

Problemen al vaker aangekaart
De bewoners stellen het probleem al meerdere keren te hebben aangekaart, maar nog zonder succes. "We hopen echt dat er wat gaat gebeuren. We hebben er absoluut geen problemen mee dat er appartementen worden verkocht en dat er veel jongere bewoners komen. Daar hebben we geen enkele overlast van, maar het heeft wel grote gevolgen. 

Dudok Wonen: problemen hebben de aandacht
Verhuurder Dudok Wonen laat weten de problemen te kennen. Er wordt gekeken naar wat er gedaan kan worden. "De problemen spelen al wat langer, maar hoe we het echt kunnen oplossen weten we nog niet. We praten erover met de gemeente en de bewoners. We gaan snel nog een paar parkeerplaatsen aanleggen, maar zelfs dan houden de problemen aan. Het heeft onze aandacht", zegt een woordvoerder. 

Vuilophoping.

Uit de krant