Afbeelding

Gemeente moet nog zeker honderd ex-asielzoekers opvangen

Algemeen

GOOISE MEREN - De gemeente moet de rest van het jaar nog zeker honderd ex-asielzoekers aan onderdak helpen. Dat heeft de gemeente te horen gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

De gemeente moest de eerste helft van het jaar 65 ex-asielzoekers, zogenoemde statushouders, aan onderdak helpen. Daarvan heeft de gemeente nu nog 24 mannen en vrouwen over. Het half jaar loopt nog anderhalve maand door. Deze week werd bekend dat de gemeente het volgende half jaar nog eens 77 ex-asielzoekers aan woonruimte moet helpen. Dat zet het totaal van op te vangen ex-asielzoekers de rest van het jaar op 101 personen. 

Kans dat aantal ex-asielzoekers later toeneemt
Alle Nederlandse gemeenten moeten een aantal statushouders opvangen. Het worden er steeds meer. Het aantal hangt over het algemeen af van de grootte van de gemeente. Het zou zomaar kunnen dat er volgend jaar nog meer ex-asielzoekers opgevangen moeten worden, zo laat het ministerie eveneens weten.  

Gemeente werkt nog aan onderdak
Er wordt nog gesproken over hoe de gemeente de statushouders onderdak gaat geven. De gemeente denkt onder meer aan containerunits en het versneld bouwen van starterswoningen.

Uit de krant