Afbeelding

De brownie met ganache van Ben

Algemeen

BUSSUM - De Wereld BBQ komt er weer aan. Later deze maand, op zondag 29 mei, stroomt het veldje van de Groene Long weer vol met mensen voor de grote barbecue. 

Als opwarmertje voor de barbecue plaatst de krant de komende weken elke week het verhaal van een van de deelnemers. Met het recept kun je vervolgens zelf aan de slag. Deze week: een brownie met ganache van Ben.

Het recept 

Voor de ganache:
50 g slagroom
15 g honing
90 g melkchocolade
10 g zachte boter

Voor de brownies:
80 g zachte boter
80 g purechocoladestukjes
40 g bloem
2 eidooiers
80 g basterdsuiker
2 eiwitten

Benodigdheden: bakblik 15 x 15 cm, boter om in te vetten, mengkommen, garde, mixer, spatel en mes.

Bereiding:
Voor de ganache: 
Verwarm de room met de honing in een pannetje en giet die op de chocolade en roer dit langzaam door tot alles gesmolten is. Voeg de zachte boter toe en laat het rusten in de koelkast.

Voor de brownie:
Smelt voor de brownie de chocolade en de boter au bain-marie of in de magnetron.
Roer dit goed door elkaar en roer daarna de bloem erdoor met een garde. Klop de dooiers luchtig en schep ze voorzichtig met een spatel door het chocolademengsel.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom schuimig en roer ook dit voorzichtig met een spatel door het chocolademengsel. Vet het bakblik met boter in en leg er een bakpapiertje op.
Schep het beslag in het blik en strijk het glad. Bak de brownie in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 20 minuten gaar.
Als de brownie afgekoeld is spuit of smeer je de ganache eroverheen.
Eventueel garneren met wat gezeefde poedersuiker.

Uit de krant