SDO verspeelt zege, wel goede zaken

BUSSUM - Gemengde gevoelens afgelopen weekend voor de voetballers van SDO. De Bussumse hoofdklasser verspeelde op het allerlaatste moment met 2-2 een zege tegen De Dijk, maar ontsteeg met het punt wel de gevarenzone.

SDO speelde goed en startte sterk aan het duel. Al snel kreeg SDO een levensgrote kans toen Maikel van Latum zomaar door kon lopen. Het schot van de Bussumer was echter te zwak. De kans was echter wel een opmaat voor meer. SDO kon met een paar goede aanvallen voor gevaar zorgen en kwam voor rust op een voorsprong toen Van Latum wel raak schoot na een corner van Desley Groenewege.

Na rust deed SDO de boel op slot en probeerde de tegenstander het spel te maken. De beste kansen waren wel voor de Bussumers, maar scherpte ontbrak. De tegenstander kon met een treffer terugkomen, maar daarna rechtte SDO de rug weer. Vlak voor de slotfase kon Veirano Slager de tweede Bussumse goal maken na een pass van Rowell van der Meer. SDO leek daarmee af te stevenen op een zege, maar moest op het allerlaatste moment toch genoegen nemen met een punt.

SDO maakte met dat punt wel de achterstand op concurrent EDO goed en staat daar nu even boven de gevarenzone. Komend weekend speelt SDO haar laatste duel. Wordt er gewonnen, dan speelt SDO volgend jaar weer hoofdklasse.