BFC zegt zondag vaarwel met zege

BUSSUM - Het gaf voor spelers en vaste toeschouwers langs de kant een beetje een vreemd gevoel, maar afgelopen weekend rolde er aan de Meerweg voor het allerlaatst een voetbal op zondag. Althans, als het gaat om het eerste elftal van BFC. De Bussumse voetballers maken volgend jaar de overstap naar het zaterdagvoetbal en sloten het hoofdstuk 'zondag' afgelopen weekend passend af met een leuk cadeau: een afgetekende 6-2 zege tegen streekgenoot Nederhorst.

Vanaf de aftrap was goed te merken dat BFC van plan was de trouwe bezoekers op de zondag nog één keer een leuke pot voetbal voor te schotelen. BFC zocht meteen de aanval en kreeg al snel enkele kansen. Vooral de eerste fase van het duel kon Nederhorst eveneens nog goed meedoen, maar BFC zorgde voor het meeste gevaar. BFC-spelers Olivier Blaauw en Tjerk Posthuma kregen al snel goede kansen om BFC op voorsprong te zetten, maar het ontbrak net aan wat scherpte.

Halverwege de eerste helft had BFC meer succes en kwamen de Bussumers wel op voorsprong. BFC'er Mitchel Heerschop schoot een rebound raak nadat de keeper van de tegenstander eerst nog een schot van Olivier Blaauw kon keren. Na de treffer werd BFC sterker, maar het vergat lang verder door te drukken. Dat zorgde er weer voor dat Nederhorst kansen kreeg, BFC redde tot twee keer knap. Vlak voor rust kon BFC toch verder weglopen: eerst scoorde Dico Knevel met een bekeken schot de tweede Bussumse goal, op slag van rust kon Joeri Ebbelaar na een corner de 3-0 maken.

Na rust bleef BFC met vlagen heer en meester en kwamen er al snel meer kansen. Na een uur voetballen kwam de volgende Bussumse treffer: als zo vaak de laatste weken maakte aanvoerder Dico Knevel geen fout na het aanleggen voor een vrije trap. De expert schoot weer raak. Met de afgetekende voorsprong op zak leek BFC het af en toe wel te geloven en begon het meer fouten te maken. Dat had tot gevolg dat Nederhorst twee tegentreffers kon maken en daarmee even de hoop had om terug te kunnen komen. BFC rechtte echter al snel weer de rug en nam de hoop van de tegenstander meteen weg. Eerst kon topscorer Tjerk Posthuma scoren, vervolgens leverde een goede aanval langs jeugdspeler Jostein Ohm en Olivier Blauw nog een treffer van Dico Knevel op. Al met al een terechte en afgetekende zege voor BFC.