Afbeelding

Vertrek woonzorgcentrum Patria naar Almere van de baan

Algemeen

BUSSUM - Het vertrek van woonzorgcentrum Patria naar Almere wordt geannuleerd. Dat maakt de gemeente bekend na vragen van Hart voor Bussum. De gemeente praat nog met beheerder Nusantara.

Het Bussumse woonzorgcentrum aan de Ceintuurbaan had al enkele jaren plannen te vertrekken naar Almere, waar een veel moderner pand betrokken zou worden. De bouw van dat pand kwam echter niet van de grond: de bouw bleek eerst vertraagd, maar moet nu nog steeds starten. Nusantara heeft derhalve besloten een streep door de plannen te zetten, zo maakt de gemeente bekend. 

Afwachten hoe het verder gaat
Hoe het nu verder moet met het Bussumse woonzorgcentrum moet nog worden bekeken. Het pand van Patria is al verkocht: het wordt verbouwd tot startersappartementen.

Nusantara zoekt nog naar onderdak voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Er wordt gekeken naar goede panden in en rond de gemeente Gooise Meren. Zodra er een pand gevonden wordt, kan er weer verder gewerkt worden aan de toekomstplannen voor het gebouw aan de Ceintuurbaan en moet er meer bekend worden over het vertrek van de bewoners. 

Uit de krant