Bussumse sport van het weekend

BFC kent geen problemen met SV Baarn

Geen enkel probleem afgelopen weekend voor de voetballers van BFC. De Bussumers boekten een afgetekende zege tegen het laag geklasseerde SV Baarn: 1-4.

BFC was na de aftrap meteen de sterkste ploeg van de twee en het was dan ook geen wonder dat de Bussumers al snel op voorsprong kwamen: Tjerk Posthuma kon een vroege goal maken. Met de achterstand op het scorebord kon SV Baarn geen potten breken en kreeg het geen enkele kans van BFC. Toch duurde het lang voordat BFC zelf wel weer tot scoren kwam. Pas vlak voor rust kon Davey de Maine een hoekschop tegen de touwen koppen en de Bussumse voorsprong verdubbelen. Na rust veranderde het spelbeeld amper. BFC bleef heer en meester op het veld, maar vergat lang meer doelpunten te pakken. De Bussumers moesten zelfs een tegentreffer toestaan, waardoor het nog even spannend leek te worden. BFC stelde echter al snel weer orde op zaken. Een doelpunt van Tjerk Posthuma bracht de marge weer terug naar twee treffers. Vlak voor de slotfase kon Dico Knevel een vrije trap knap achter de doelman van de tegenstander krullen, waardoor de zege voor BC zeker was.

BFC staat na afgelopen weekend op een zesde plaats. Volgende week speelt BFC tegen Sporting Almere dat twee plaatsen lager staat.

Kansen voor hockeysters verkeken

Er moet een wonder gebeuren om de hockeysters van Gooische nog naar de play-offs te helpen. De Bussumse hockeysters verloren afgelopen weekend krap met 2-1 van koploper EHV en zagen de achterstand daardoor groter worden.

De hockeysters waren allesbehalve kansloos tegen EHV. De ploeg kreeg meerdere kansen en kwam zelfs op voorsprong te staan. Na rust kwam EHV terug en nam het de voorsprong over. De Bussumers kregen genoeg kansen om wat terug te doen, maar deze werden verspeeld.

Klassebehoud voor hockeyers

De hockeyers van Gooische spelen volgend jaar wederom overgangsklasse. De Bussumers stelden afgelopen weekend klassebehoud zeker door Nijmegen met 2-1 te verslaan.

De Bussumers speelden sterk en kwamen op een voorsprong te staan door een treffer van Floris Bakker. Het bleef echter lang spannend, des te meer toen de tegenstander een tegengoal maakte. Bakker zorgde op het allerlaatste moment met een tweede goal voor de Bussumse zege.

DOC verspeelt punten

De korfballers van DOC hebben afgelopen weekend kansloos verloren van Badhoevedorp. De Bussumers kwamen met 23-8 veel te kort. De Bussumers speelden zwak en kregen al snel twee tegentreffers. DOC leek af en toe wat op te leven, maar Badhoevedorp was veel te sterk.