Afbeelding

Grote kans dat Paviljoen Heidezicht straks langer open mag

Algemeen

BUSSUM - Er bestaat een grote kans dat Paviljoen Heidezicht straks  tot 22.00 uur 's avonds open mag. Dat stelt burgemeester Albertine van Vliet na vragen van raadsleden. 

De beheerders van de speelplaats hebben enkele weken geleden een aanvraag gedaan om tot later op de avond open te mogen, omdat bezoekers daar behoefte aan hebben. De aanvraag zorgde al snel voor bezwaren: buurtbewoners vrezen overlast en stellen dat de gemeente zich niet aan de eerder gemaakte afspraken over de speelplaats houdt. De openingstijden van Paviljoen Heidezicht werden de afgelopen jaren beperkt om overlast te voorkomen. 

Alles volgens de regels
Volgens de burgemeester worden alle regels nageleefd en zou het goed kunnen dat de gemeente akkoord gaat met de aanvraag van de speelplaats. "De gemeente heeft alle regels en afspraken jaren geleden goed vastgelegd, er was zelfs een Raad van State-procedure over de speelplaats. De Raad van State heeft toen bepaald dat de beheerders van de speelplaats na een jaar een aanvraag zouden mogen doen om langer open te mogen gaan. Dan praten we nu al over twee jaar geleden. Het kan dus gewoon. Daarnaast waren er de afgelopen anderhalf jaar geen klachten over overlast. Dus waarom moeten we dan nog nee zeggen tegen de beheerders? Wat de gemeente betreft moeten we gewoon ruimhartig naar deze aanvraag kijken", betoogde de burgemeester. 

Wachten op akkoord
De gemeente moet de aanvraag van Paviljoen Heidezicht nog wel goedkeuren. De burgemeester heeft aangegeven nog te gaan praten met buurtbewoners om problemen weg te nemen. 

Uit de krant