Afbeelding

Voor de zomer meer bekend over natuurbeheer MOB-complex

Algemeen

BUSSUM - Er wordt voor de zomer meer bekend over welke beheerder de natuur van het MOB-complex straks gaat beheren. Dat verzekert wethouder Boland na vragen van de VVD. Het stuk grond gaat deels bebouwd worden met appartementen en bungalows

Er wordt momenteel nog gesproken met het GNR, dat heeft aangegeven het natuurdeel op het complex graag te beheren. Anderhalve maand geleden werd gemeld dat er nu afrondende gesprekken worden gevoerd, maar de gesprekken duren maar voort. "We voeren nog goede gesprekken, maar het duurt gewoon wat langer. Vanwege het belang van het natuurbeheer moeten we alles goed doorspreken", aldus de wethouder. 

De gemeente verwacht voor de zomer tot een akkoord te komen met het GNR. Mocht het toch fout lopen, dan wordt er gezocht naar een andere beheerder. "Desnoods gaan we het als gemeente zelf doen", stelde Boland woensdag. 

Geharrewar tussen bouwer en kopers
Er wordt momenteel onder meer nog gesproken over problemen rond een extra geldbedrag dat de kopers van de appartementen en bungalows moeten betalen. De kopers hebben er problemen mee dat ze, volgens hen onterecht, 6.050 euro extra moeten betalen om het natuurbeheer af te kopen. Een toekomstige bewoner heeft geëist dat deze regel van het koopcontract nietig wordt verklaard, omdat dat niet zou mogen. De gemeente houdt voet bij stuk en stelt dat deze kosten wel betaald moeten worden. Er wordt momenteel gekeken naar de kwestie.

Uit de krant