Afbeelding

Buurtbewoners vrezen plannen Heidezicht

Algemeen

BUSSUM - Enkele buurtbewoners rond Paviljoen Heidezicht aan de Randweg reageren boos op de plannen van de speelplaats om langer open te gaan. Dat hebben ze afgelopen week kenbaar gemaakt aan de gemeenteraad.

Afgelopen week werd bekend dat Heidezicht plannen heeft om tot later op de avond open te gaan en daarvoor een aanvraag heeft ingediend. Nu mag de speelplaats elke dag tot zeven uur 's avonds de deuren open houden, maar dat zou 22.00 uur moeten worden. Volgens de beheerders moet dat kunnen, des te meer omdat er de afgelopen anderhalf jaar geen klachten waren. 

Buurtbewoners tegen de plannen
Enkele buurtbewoners vreesden vanaf de eerste dag al problemen en daarom werd vier jaar geleden besloten de openingstijden van Heidezicht te beperken om overlast te voorkomen. De gemeente denkt er nu dus toch over om de regels aan te passen. 

Raadsvragen over aanpak
De GOP laat weten raadsvragen te gaan stellen over Heidezicht. "De gemeente is welwillend 'omdat er de laatste anderhalf jaar geen klachten zijn geweest'. Deze redenering is natuurlijk erg krom: de beperkte openingstijden zijn juist ingesteld om overlast te voorkomen. Het werkt dus. En dan wil de gemeente het weer gaan veranderen", zo laat Jan Kwekkeboom van de GOP weten. "Mensen voelen zich elke keer niet serieus genomen. Er zijn beloften gedaan en die worden niet nagekomen. Dit kan echt niet. De GOP zal het college oproepen om de beloften van 2012 na te komen. Ik hoop niet dat we een motie moeten indienen om dit tegen te gaan. Maar indien nodig verwacht ik dat alle fracties onze motie dan zullen steunen"

De eerstvolgende raadsvergadering staat voor volgende weekt op de agenda. 

Uit de krant