SDO moet nog een punt goedmaken

BUSSUM - Nog één punt goedmaken en SDO heeft gedaan waar het hele jaar zo de focus op lag: klassebehoud zeker stellen. De voetballers deden afgelopen week goede zaken door tegen het hoger geklasseerde ADO'20 met 0-0 een punt te pakken. Toch was er wel het besef dat er meer te halen was.

SDO en ADO'20 hadden geen recht op een zege, maar hadden daar wel goede kansen op. Dat maakte het duel des te spannender. Al vlak na de aftrap kreeg ADO'20 een levensgrote kans, Sead Mazreku kegelde een bal hard op de paal. Het houtwerk zorgde er even later ook voor dat SDO geen doelpunt kon maken. SDO-aanvaller Rick van der Velden kwam met een kopbal net een stukje tekort. SDO zette na de eerste kans wat meer aan en kreeg het eerste half uur van het duel een hele reeks hoekschoppen te nemen. Geen van alle hoekschoppen leverde echter echt gevaar op. De beste kans voor de rust was nog voor Desley Groenewegen. De Bussumer schoot op doel, maar zag de keeper van de tegenstander de bal nog net over het doel werken.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als daarvoor. Er waren nog een paar goede kansen over en weer. Eerst moest SDO-speler Micha Fokker een hoekschop van ADO'20 net voor het doel wegkoppen. Later kreeg SDO-aanvoerder Berry van 't Land met een kopbal eveneens nog een goede kans om SDO op voorsprong te zetten. De beste kans was voor Sven Peereboom: de Bussumer kreeg een goede kans om met een schot voor gevaar te zorgen, maar gaf de bal toch af waardoor de ADO'20-achterhoede de bal alsnog weg kon werken.

Voetbalsters sterk
De voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend erg sterk gespeeld tegen koploper Kolping Boys, maar de ploeg verloor toch: 2-3. SDO speelde met veel vechtlust en kreeg na een half uur loon naar werken toen Tanja van Gog de verrassende 1-0 ruststand op het scorebord zette. Na rust kwam de tegenstander terug. SDO bleef werken om toch een goed resultaat te boeken, maar kwam tekort.