Afbeelding

Gemeente knutselt nog met parkeren rond Bensdorp

Algemeen

BUSSUM - Er wordt nog volop geknutseld aan het parkeren rond Bensdorp. Dat vertelde wethouder Boland woensdag aan de gemeenteraad na vragen van de VVD.

Er wordt hard gewerkt om straks alle parkeernormen te halen, maar dat wordt nog een hele klus. "Het wordt nog heel erg passen en meten", zo verklaarde de wethouder. "Als alles lukt, kunnen we zonder problemen verder met bouwen. Maar als we parkeerplek tekortkomen, dan moeten we wat anders gaan bedenken om wel aan de parkeernorm te voldoen."

Andere keuzes
Als de gemeente extra parkeerplaatsen moet aanleggen om de parkeernorm te kunnen halen, zou het zomaar kunnen dat er een deel van het bestaande geitenweitje wordt afgesnoept. De wethouder noemt het één van de te maken keuzes. "Daar praten we nu over, want het zou kunnen dat we daar wat extra parkeerplaatsen kunnen maken. We zouden er allemaal beter van kunnen worden. Zelf kunnen we extra parkeerplaatsen aanleggen en daarnaast zouden we het geitenweitje een grote opknapbeurt kunnen geven. Als we er allemaal achterstaan, kunnen we het zeker doen. Maar we hebben ook nog andere plannen."

Bouw start snel
Er wordt gesproken over het parkeren rond Bensdorp omdat er straks gebouwd gaat worden. Er komen meerdere appartementen en andere gebouwen te staan. De bouw moet snel starten. 

Uit de krant