Lancering van schoonthuis.nl in Huizen.
Lancering van schoonthuis.nl in Huizen.

Gemeente betaalt mee aan huishoudelijke hulp

Algemeen

BUSSUM - Voor wie tijdelijk of langdurig een huishoudelijke hulp kan gebruiken kan sinds april terecht op de website schoonthuis.nl. De gemeente levert een bijdrage in de kosten voor deze hulp, die kan oplopen tot 40 euro per week.

Op de website schoonthuis.nl bieden bedrijven huishoudelijke hulp aan die werken met goede arbeidsvoorwaarden en waarvoor bij ziekte of vakantie vervanging is geregeld. Zo komt de hulpvrager niet zonder te zitten en is continuïteit van de zorg gewaarborgd, zo verzekert de gemeente. De bijdrage door de gemeente is 10 euro per uur en wordt gegeven voor maximaal vier uur per week.

Regio Gooi en Vechtstreek
Schoonthuis.nl is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek. Doel van het initiatief is tweeërlei: inwoners tegemoetkomen in de kosten van betrouwbare hulp en anderzijds het behouden van werkgelegenheid voor huishoudelijke hulpen. Een subsidie van het Rijk van ruim 7,8 miljoen euro maakt het project Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) mogelijk voor de komende twee jaar. De regeling van een bijdrage van 10 euro per uur geldt voor heel 2016. De hoogte van de gemeentelijke bijdrage in 2017 is nog niet bekend.

Uit de krant