Sterker SDO vergeet toe te slaan

BUSSUM - Voetballend was het elftal sterker, maar de voetballers van SDO hebben afgelopen weekend geen zege kunnen boeken tegen het wat hoger geklasseerde De Meern. De Bussumers kregen enkele kansen, maar stapte met 0-0 van het veld. Een punt waar de Bussumse hoofdklasser geen stap verder komt.

Voor de rust kende het duel amper hoogtepunten. SDO startte aftastend en zag dat De Meern was sterker was, maar halverwege de eerste helft waren de teams alweer even sterk. Er waren wat kansjes over en weer, maar geen echt groot gevaar. Na de rust zette SDO wat aan en voerde het de boventoon. De Bussumers kregen een paar goede kansen om op een terechte voorsprong te komen, maar het ontbrak de ploeg aan daadkracht. De allergrootste kans kwam op het allerlaatste moment van SDO-speler Dino van Essen. De geblesseerde Bussumer kwam alleen voor het doel, maar schoot de bal over. Daardoor moest SDO genoegen nemen met een punt.

SDO staat nog steeds op een elfde plaats. De Bussumers hadden afgelopen weekend het geluk dat de concurrenten onderaan het klassement eveneens punten verspeelden. De voorsprong op de twaalfde plaats bedraagt voor SDO nog 3 punten.

Nederlaag voetbalsters
Goed voetbal heeft de voetbalsters van SDO afgelopen weekend geen punten opgeleverd. De Bussumse vrouwen verloren met 2-1 van Velsen. SDO kon lang standhouden, maar moest toch toestaan dat Velsen twee keer scoorde. Susanne Veldhuisen scoorde voor SDO nog een tegentreffer, maar dat was onvoldoende.