Afbeelding

Kans op terugkeer asielzoekers naar Crailo

Algemeen

BUSSUM - Er wordt gekeken of de vertrokken groep asielzoekers van de noodopvang op Crailo eventueel later weer terug kan keren. Dat zegt burgemeester Albertine van Vliet als antwoord op vragen van de VVD.

De afgelopen weken vertrok het grootste deel van de asielzoekers van Crailo naar Ter Apel vanwege de start van hun asielprocedure. Dat de procedures voor de vluchtelingen nu van start gaan maakt voor een eind aan hun langdurige onzekerheid, maar het vertrek van Crailo valt de groep zwaar: de vluchtelingen hebben de afgelopen maanden een hechte band opgebouwd en werkten samen hard om hun leven weer op te pakken. De jongste asielzoekers maakten de afgelopen maanden al vele vriendjes en gingen naar school.

Burgemeester: 'We gaan ons er hard voor maken'
De burgemeesters van de regio gaan hun best doen om te regelen dat de groep weer kan terugkeren, zodat ze door kunnen gaan met wat ze tot nu toe hebben opgebouwd. "We kunnen dat zelf allemaal niet regelen, maar we gaan ons daar zeker hard voor maken", vertelde burgemeester Van Vliet aan de gemeenteraad. "Als we de groep terug kunnen halen, zullen we ze met open armen ontvangen."

Uit de krant