Afbeelding

Bussumse spoorwegovergangen toch wel op prioriteitenlijstje

Algemeen

BUSSUM - De veelbesproken spoorwegovergangen van Naarden en Bussum staan weer op het prioriteitenlijstje van snel aan te pakken overwegen. Dat vertelde wethouder Van Meerten woensdag aan de gemeenteraad. 

Afgelopen week werd bekend dat de zes spoorwegovergangen van Naarden en Bussum van dat bewuste staatje verdwenen waren. De gemeente en raadsleden vreesden dat dat zou betekenen dat de drukke spoorwegovergangen daardoor de komende jaren niet aangepakt zouden worden. 

Wegvallen Naarden en Bussum was foutje
De wethouder stelde de gemeenteraad woensdag gerust: de spoorwegovergangen staan er weer op. Het wegvallen van de spoorwegovergangen was een foutje, zo vertelde ze. "We waren zelf net zo verrast en hebben het meteen aangekaart. We staan er nu weer op", aldus Van Meerten. 

Aanpak spoor loopt op rolletjes
Van Meerten vertelde verder dat de aanpak van de spoorwegovergangen op rolletjes loopt. Als alles volgens plan verloopt worden rond 2018 enkele sporen door Naarden en Bussum weggehaald en worden de spoorwegovergangen aangepakt. Dat moet er allereerst voor zorgen dat de veiligheid rond de overwegen verbetert. Daarnaast moeten de plannen ervoor zorgen dat de zogenaamde 'dichtligtijden' naar beneden gaan en dat verkeer dus minder vaak hoeft te wachten voor de spoorbomen. 

Uit de krant