Afbeelding

Gemeentebestuur heeft toch plannen om ozb-belasting te verhogen

Algemeen

GOOISE MEREN - VVD, D66, CDA en GL hebben toch plannen om de onroerendezaakbelasting (ozb) te verhogen. De plannen van het gemeentebestuur worden volgende week besproken. 

Vanwege de fusie van Bussum, Naarden en Muiden moest de ozb al worden aangepast. De plannen waren tot nu toe om het belastingtarief van de gemeente Bussum te hanteren. Dan zouden Bussumers evenveel betalen de komende jaren en Naarders en Muiders stukken minder dan voorheen. De eerste plannen zouden de gemeente echter een structureel tekort van enkele miljoenen opleveren. 

Plan: gemiddelde van oude belastingtarieven
VVD, D66, CDA en GL hebben nu het plan gevat om van alle oude belastingtarieven het gemiddelde te nemen. Dan zouden Bussumers wel meer gaan betalen dan voorheen, Naarders en Muiders zijn alsnog wat goedkoper uit. Bussumse belastingbetalers zouden (deels) gecompenseerd worden door onder meer lagere rioolheffing. Dat zou er wel weer voor zorgen dat het totale bedrag aan woonlasten voor Bussumers niet hoger wordt dan nu. 

Al met al leverden de plannen de gemeente wel ongeveer 2,6 miljoen euro op. Dat zorgt er weer voor dat de gemeente de komende jaren de broekriem minder strak hoeft aan te trekken en niet te veel geld van de algemene reserves hoeft af te snoepen. 
 

Afbeelding

Uit de krant