Weer een late nederlaag levert voetballers SDO een kater op

BUSSUM - Een forse kater afgelopen weekend voor SDO. De Bussumse voetballers verloren op het allerlaatste moment, toen het zelf leek toe te slaan, van het hoger geklasseerde DHC: 1-2.

SDO en DHC waren het hele duel aan elkaar gewaagd. Voor rust was DHC het meest aan de bal, maar kreeg behoudens een afgekeurde goal geen echte kansen. Na de rust nam SDO het spel steeds meer over, maar kwam DHC onverwacht op een voorsprong te staan. DHC-aanvaller Jordy Brouwer schot een rebound laag langs de SDO-keeper. Na een uur voetballen kwam SDO terecht terug door een goal van Maikel van Latum.

SDO bleef na de goal aanzetten en had het betere van het spel. De Bussumers streden voor de zege en kregen een paar goede kansen. Pech zorgde er voor dat er geen goals kwamen: SDO schoot onder meer op de lat en kopte een corner net over. Een late counter van DHC kostte de Bussumers alsnog de kop.

De zure nederlaag zal voor SDO nog wel even nadreunen. De nederlaag tegen DHC was het zoveelste voorbeeld dat SDO kans maakt tegen de sterkere tegenstanders van het klassement, maar dat het steeds tekortkomt voor een goed resultaat. SDO staat na afgelopen weekend nog steeds elfde. De voorsprong op de nummer twaalf bedraagt 3 punten. Komend weekend staan er geen duels gepland, een week later speelt SDO tegen De Meern, de nummer acht van het klassement.

Goede zaken voetbalsters
De voetbalsters van SDO hebben nog steeds een kans op klassebehoud. De Bussumers voetbalsters wonnen afgelopen weekend van concurrent Antibarbari: 4-1.

Voor rust maakte SDO nog veel fouten. Toch kwamen de Bussumers op voorsprong door een doelpunt van Susanne Veldhuisen. Na de rust kreeg SDO eerst een tegentreffer te verwerken, maar stelde het snel weer orde op zaken: Jennifer Neef (2x) en Roos Mous zorgden met goals mede voor de afgetekende zege.