Afbeelding

Bussumse spoorwegovergangen ontbreken op urgentielijstje

Algemeen

BUSSUM - De zes Bussumse spoorwegovergangen ontbreken op de 'landelijke prioritaire lijst met problematische overwegen'. Dat laat de gemeente weten. De gemeente reageert verrast, want dat zou kunnen betekenen dat de veelbesproken spoorwegovergangen de komende jaren niet aangepakt gaan worden. 

De gemeente heeft de hoop dat de Bussumse spoorwegovergangen alsnog op dat bewuste urgentielijstje terechtkomen, temeer omdat dan aanspraak gemaakt kan worden op een geldbedrag om de overwegen aan te pakken. "We denken dat we te maken hebben met een misverstand en dat de Bussumse spoorwegovergangen hoe dan ook op dat lijstje horen te staan. We gaan weer contact opnemen met de beleidsmakers om te vragen hoe het precies zit", aldus een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren. 

Spoorwegovergangen al jaren een probleem
Bussum heeft al langer de hoop dat de zes spoorwegovergangen aangepakt gaan worden. Vanwege het steeds toenemende spoorverkeer en de vele brede spoorwegovergangen staat het verkeer door het dorp met regelmaat vast. Daar komt nog eens bovenop dat de spoorwegovergangen dwars door het dorp voor gevaar zorgen. 

Uit de krant