Afbeelding

PvdA: 'Regio moet meer doen voor vluchtelingen'

Algemeen

BUSSUM - De regio Gooi en Vechtstreek moet meer doen voor de opvang van vluchtelingen. Dat vinden de PvdA-fracties in Gooi en Vechtstreek plus Eemnes. De sociaal-democraten willen dat er meer initiatieven komen en roepen hun collega's van de andere partijen op om aan te sluiten.

Met uitzondering van de opvang op Crailo zijn er in deze regio nog nauwelijks initiatieven voor opvang gerealiseerd, stellen de PvdA-fractiecvoorzitters in Gooise Meren, Hilversum, Weesp, Wijdemeren, Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes vast na een gezamenlijk overleg.

Veilige plek
"Ook de Gooi en Vechtstreek moet bereid zijn om zijn verantwoordelijkheid te nemen en een menswaardige, veilige plek bieden aan hen die van huis en haard verdreven zijn. Lokaal maatwerk moet daarbij het uitgangspunt zijn en is noodzakelijk", zegt woordvoerder Lars Voskuil van PvdA Gooise Meren.

"Niet het getal moet naar onze mening leidend zijn, maar de kwaliteit van de eerste opvang en verdere instroom in de Nederlandse samenleving."

Concreet
Wat betekent dat concreet? De PvdA'ers denken aan een actief doorlopend en open gesprek binnen de politiek en met de burgers van onze regio, per gemeente concreet aanwijzen en benutten van woon- en bouwmogelijkheden (al dan niet tijdelijk) en gebruik maken van bestuurlijke mogelijkheden om ook op onorthodoxe wijze opvang en huisvesting mogelijk te maken.

Uit de krant