Afbeelding
Video

Bussumer (23) bewusteloos geslagen, daders gezocht

Politie

BUSSUM - Er wordt volop gezocht naar een groepje mannen dat afgelopen maand een Bussumse man (23) toegetakeld heeft aan de Amsterdamse Amstelstraat.

De Bussumer wandelde de bewuste avond alleen door de straat toen een groepje mannen langswandelde. Een van de mannen botste tegen hem aan en gaf hem meteen een harde stootslag. Het slachtoffer wankeldeen werd enkele seconden later wederom hard geslagen. Door de laatste klap viel de man met zijn hoofd op de grond en raakt vervolgens bewusteloos. De daders sloegen daarna op de vlucht, omstanders schoten de zwaargehavende Bussumer meteen te hulp. 

Toen de Bussumer later naar het ziekenhuis werd gebracht, beek dat hij door de klappen en de val een scheur in zijn schedel had opgelopen. Het herstel van de man gaat nu de goede kant op, maar het voorval heeft wel grote impact op hem gehad. Hij weet niets meer van de bewuste avond. Omstanders hebben de politie verteld dat de dader een Aziatische man was van ongeveer 1.60 meter lang. De verdachte droeg donkere kleren. 

Tv-programma 'Bureau NH' van RTV NH besteedt vanavond volop aandacht aan de zaak. De recherche hoopt dat de daders alsnog opgespoord kunnen worden. Het tv-programma start om 17.15 uur. 

Uit de krant