Afbeelding

Kersverse hoofdcoach denkt dat HCAW langer mee kan doen

Sport

BUSSUM - Als alles goed gaat zouden de honkballers van HCAW een stuk langer mee kunnen doen met de beste teams van de hoofdklasse. Dat verwacht de kersverse hoofdcoach Roy Berrevoets. 

Berrevoets keerde afgelopen maand weer terug als hoofdcoach van de Bussumse honk- en softbalclub en merkte al snel dat het er goed voor staat. "HCAW heeft een aantal sterke spelers aangetrokken en dat merk je. We hebben al enkele oefenduels gespeeld en over het spel waren we best tevreden. Het wordt afwachten hoe het straks gaat als de hoofdklasse van start gaat, maar we hebben alles wat we moeten hebben om te kunnen presteren", aldus de HCAW-coach. 

Sterke teams vaker verslaan
Volgens de honkbalcoach moet HCAW de sterkere tegenstanders vaker verslaan. "De afgelopen jaren wonnen we met regelmaat één van de duels tegen een sterkere ploeg, maar we moeten nu vaker twee keer aan het langste end trekken: dan presteer je vanzelf beter en het speelt ook lekkerder. Maar aan de andere kant: de andere teams hebben ook heel wat stappen gezet. Je kunt zo'n honkbaljaar daarom amper voorspellen. Het wordt hoe dan ook een leuk en leerzaam jaar, voor de spelers en voor de coach."

Het hoofdklassejaar voor HCAW start volgende maand. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant