Afbeelding

Burgers kunnen meedenken over volgende burgemeester

Algemeen

GOOISE MEREN - Burgers kunnen de komende weken meedenken over de vraag waar de volgende burgemeester van Gooise Meren aan moet voldoen. Al deze aandachtspunten worden door de gemeenteraad meegenomen als straks de profielschets wordt opgesteld. 

Bewoners kunnen meedenken door mee te doen aan een enquête over de burgemeester. De enquête legt meerdere standpunten voor waarop bewoners kunnen reageren. Daarnaast kan de volgende zin worden afgemaakt: 'Als ik denk aan de nieuwe burgemeester, dan zie ik iemand die...' Bewoners kunnen vanaf later deze week meedoen op www.burgemeester-gooisemeren.nl

De gemeente vraagt de komende weken aandacht voor de campagne door meerdere bewoners met een ambtsketen om op de foto te zetten. Daarnaast gaat een campagneteam van raadsleden de straat op om reclame te maken. 

Komende zomer burgemeester bekend
Na de vragen aan de bewoners gaat de gemeenteraad de profielschets opstellen. Dat document vermeldt aan welke criteria de burgemeester moet voldoen. Als alles volgens plan verloopt wordt de nieuwe burgemeester komend najaar voorgedragen en benoemd. 

Uit de krant