Bussumse sport van het weekend

BFC ploetert en pakt geen punten

Een gebrek aan goede kansen heeft BFC afgelopen weekend de kop gekost tegen het veel lager geklasseerde Achterveld. De Bussumers konden geen potten breken en werden met 3-0 verslagen.

De Bussumers kwamen op het zeer slechte veld van Achterveld amper aan goed voetballen toe. Achterveld deed het een stuk beter en trakteerde BFC al snel op een 2-0 achterstand. BFC probeerde wel wat terug te doen, maar had geen succes. Als het de Bussumers al eens lukte om op het knollenveld tot een goede aanval te komen kon de tegenstander de bal goed wegwerken. BFC kreeg slechts enkele kansjes. Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. De twee ploegen hanteerden vooral de lange bal, waardoor van goede aanvallen geen sprake was. Achterveld kon verder zonder problemen standhouden. De ploeg maakte zelfs nog een derde goal. BFC kreeg alleen nog een rode kaart: de Bussumers speelde de slotfase met een ondertal na twee keer geel voor Daan Wassili.

Allen Weerbaar weer te sterk

Allen Weerbaar heeft verder afstand genomen aan kop van het klassement. De Bussumse voetballers waren afgelopen weekend met 1-2 te sterk voor de nummer twee van het klassement, Domstad Majella.

Allen Weerbaar moest voor rust op gang komen en voetbalde ondermaats. De Bussumers kwamen zelfs op achterstand te staan na een treffer van de Utrechtse amateurs. Na de rust rechtte Allen Weerbaar de rug en kwam het toch nog terug door doelpunten van de broers Kavas. Met nog zeven duels te gaan heeft Allen Weerbaar ondertussen een voorsprong van 10 punten op de nummer twee van het klassement.

Bussumse hockeyers komen tekort

Er werd goed gespeeld, maar toch hebben de hockeyers van Gooische afgelopen weekend geen goed resultaat kunnen boeken tegen het hoger geklasseerde Victoria: 2-1. De Bussumse ploeg was erg gewaagd aan de sterke Rotterdammers en speelde sterk. Het ontbrak de ploeg echter aan het geluk met het afronden van strafcorners, waardoor de tegenstander stand kon houden.

Hockeysters houden koers

De hockeysters van Gooische houden koers aan kop. Afgelopen weekend waren de Bussumse vrouwen met 1-3 te sterk voor het lager geklasseerde Deventer. De Bussumse hockeysters hadden voor rust nog enkele problemen met Deventer, maar toen de ploeg eenmaal op voorsprong stond bleek het ongenaakbaar. Het wordt aan kop van het klassement steeds spannender. De Bussumers worden achtervolgd door twee concurrenten.

Nederlaag voor DOC

De korfballers van DOC hebben afgelopen weekend dure punten verspeelt tegen streekgenoot Argus. De Bussumse ploeg werd met 9-15 verslagen door de Weespers. DOC stond voor rust al op een achterstand. Doordat de Weespers vergaten weg te lopen, hadden de Bussumers lang kansen op een goed resultaat. Na rust kon Argus alsnog een gat slaan.