Foto: Politie Gooise Meren.
Foto: Politie Gooise Meren.

Hoogbejaarde Bussumse veteraan levert revolver af

Algemeen

BUSSUM - De hoogbejaarde Bussumse veteraan meneer Bierman (93) heeft vandaag een wel heel oude revolver naar het politiebureau gebracht. De bewoner van de Bijlstraat bewaarde het tientallen jaren oude wapen jarenlang in huis, nu de man naar een verzorgingshuis gaat kwam het weer boven water. 

De Bussumer heeft de revolver pakweg 70 jaar bewaard. Het gaat om een oorlogswapen dat z'n vader vond in een door de Duitsers verlaten villa. De vader nam het wapen mee naar huis en bewaarde het ergens. Meneer Bierman pakte het wapen weg, zonder dat de vader het merkte en heeft het de rest van z'n leven bewaard. Elke keer als meneer Bierman verhuisde, ging het wapen weer mee. De revolver ging onder meer met hem mee naar Nederlands-Indië, waar hij z'n diensttijd doorbracht. 

Al twee keer geprobeerd weg te brengen
Enkele jaren geleden probeerde de Bussumer het wapen al eens in te leveren toen er een actie werd gehouden waarbij je zonder problemen wapens naar het politiebureau kon brengen. De man vertelde vandaag aan de politie dat hij het destijds tot twee keer toe geprobeerd heeft, maar dat er twee keer geen agent was die het wapen in kon nemen. De man nam het wapen vervolgens weer mee en bewaarde het verder. 

Geen problemen voor kinderen
Nu heeft de Bussumer het wapen dus alsnog naar de politie gebracht. De man deed dat vooral omdat hij hoopte dat zijn kinderen geen problemen krijgen als hij er straks niet meer is. De politie nam het bijzondere wapen dankbaar in ontvangst. 

Uit de krant