Afbeelding

Snel meer bekend over verbouwplannen raadzaal

Algemeen

GOOISE MEREN - Er wordt snel meer bekend over de verbouwplannen voor de raadzaal. Dat vertelde wethouder Jan Franx afgelopen week aan de gemeenteraad. 

De raadzaal moet verbouwd worden omdat er nu meer raadsleden plaatsnemen en de zaal daardoor dus vergroot moet worden. De raadzaal, waar de gemeenteraad van Bussum vergaderde, had plaats voor 23 raadsleden, 4 wethouders en de burgemeester. Nu moeten er moet er plaats gemaakt worden voor 8 extra raadsleden en een extra wethouder. Nu wordt er vergaderd achter tijdelijke tafels en stoelen. 

Voorbeelden naar raad
Wethouder Franx vertelde de gemeenteraad dat er snel weer gesprekken gevoerd gaan worden over de plannen voor de raadzaal. Er komen ook enkele voorbeelden van hoe het kan gaan worden. 

Rest wordt ook verbouwd
Het verbouwen van de raadzaal valt samen met het verbouwen van de rest van het gemeentehuis. Daar werden onlangs al de plannen voor gepresenteerd. Het gemeentehuis wordt bovenal veel duurzamer gemaakt. De wethouder vertelde afgelopen week nogmaals dat de gemeente streeft naar het allerhoogste energielabel: A+.

Uit de krant