Afbeelding

Bewoners Top Naefflaan hebben last van verkeersoverlast

Algemeen

BUSSUM - Bewoners van de Top Naefflaan hebben veel last van verkeers- en parkeeroverlast. Ze hopen dat de gemeente maatregelen neemt om de problemen op te lossen. 

De bewoners hebben laten weten dat ze amper voor hun deur kunnen parkeren. Dat komt doordat het parkeren aan hun straat onlangs veranderd werd, maar veel bezoekers van de supermarkt aan de Koekoeklaan parkeren eveneens vaak aan de straat. Daardoor loopt de straat steeds voller en wordt het steeds drukker. Het vele verkeer zorgt eveneens voor overlast. Het passerende verkeer door de smalle straat zorgt er volgens de bewoners tevens voor dat er met regelmaat schade ontstaat aan langs de straat geparkeerde auto's. 

Smalle straat
De beperkte breedte van de straat maakt de Top Naefflaan hoe dan ook slecht begaanbaar: er kan vanaf twee kanten verkeer de straat door en dat zorgt ervoor dat het vaak passen en meten wordt. Bewoners vrezen dat de hulpdiensten daar eveneens veel last van hebben. 

Veel zwerfafval
Naast de verkeers- en parkeerproblemen klagen de bewoners over zwerfafval op straat. Dat komt volgens hen doordat er elke dag een grote groep schooljeugd door de straat trekt. Ze laten afval achter omdat er geen prullenpakken aan de straat staan. 

Snel maatregelen
De gemeente laat na vragen van de PvdA weten de problemen van de buurt te kennen. Er wordt snel gekeken of er maatregelen genomen kunnen worden. 

Uit de krant