Afbeelding

Akkoord over opvang vluchtelingen op Crailo: eerst 300 vluchtelingen, later meer

Algemeen

BUSSUM - Vanaf 1 mei komen er driehonderd vluchtelingen op Crailo. Rond de jaarwisseling moeten daar nog eens driehonderd asielzoekers bij komen. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), de provincie Noord-Holland en de regio.

De vluchtelingen komen terecht in de noodopvang. Die vindt plaats op het oostelijke deel van Crailo. Zij worden ondergebracht in bestaande gebouwen op het terrein van de Veiligheidsregio in de gemeente Laren. Onderdeel van deze groep zijn de huidige negentig vluchtelingen die al op Crailo zijn. Of het COA, de provincie en de Gooise gemeenten plus Eemnes het aantal in een later stadium kunnen opschroeven naar zeshonderd moet verder onderzoek uitwijzen. In de komende weken gaan zij diverse varianten uitwerken voor de aankoop van aanpalende terreinen. De financiële risico's worden dan onder andere in kaart gebracht. In april maken de betrokkenen afspraken over hoe de opvang er aan het einde van 2016 uit moet zien.

"Het verheugt ons dat we driehonderd vluchtelingen kunnen huisvesten", aldus burgemeester Broertjes van Hilversum, tevens voorzitter van het regiobestuur. "De regio zal er alles aan doen om de opvang voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen." 

Uit de krant