SDO neemt afstand van gevarenzone

BUSSUM - Vooral door een sterke eerste helft heeft SDO afgelopen weekend gewonnen van de nummer laatst Leonidas. De Bussumse hoofdklasser deed goede zaken en nam door de 4-2 zege op de Rotterdammers verder afstand van de gevarenzone. Met de zege zetten de Bussumers een goede stap naar klassebehoud.

Het was goed te merken dat er voor SDO veel op het spel stond. Vanaf de aftrap toonden de Bussumers veel vechtlust. Al snel kwam de ploeg op voorsprong. Vanaf de achterhoede zette Dwight Oehlers een goede aanval op door een lange bal te spelen naar Elroy Pappot. De Bussumer kopte de bal door voor de voeten van Veirano Slager, waarna de aanvaller scoorde. Na de tegengoal leek de hoop voor de nummer laatst meteen vervlogen: de Rotterdammers hadden voor rust geen enkel antwoord op het spel van SDO. Er kwam wel één kans om wat terug te doen, maar SDO-keeper Thomas redde zonder problemen. SDO bleef voor rust aanzetten en kon nog twee doelpunten produceren. Eerst kon Rick van der Velden scoren na een knappe voorzet van Maikel van Latum. Een moment later trof Van Latum zelf doel: de Bussumer kopte een trap van Djoey Dorresteijn achterwaarts over de Rotterdamse doelman.

Na de rust probeerde SDO door te gaan waarmee het begonnen was: doelpunten maken. Al snel kregen de Bussumers weer goede kansen. De grootste kans was vlak na rust voor Micha Fokker. De Bussumer kreeg een grote kans om te scoren, maar schoot te laag. Even later leek ook Sven Peereboom te kunnen scoren, maar zijn schot werd gered door de keeper. Een schot van Rick van der Velden vloog nog net over. Na de kansenregen zakte SDO was terug, omdat het dacht dat de zege wel zeker was. Het werd echter nog spannend toen de tegenstander met een benutte strafschop en vervolgens een tweede treffer nog terug kwam tot 3-2. SDO kon echter stand houden: Rick van der Velden maakte op het laatste moment nog 4-2 waarmee de zege alsnog zeker was.