Afbeelding

Café Goesting hoopt nu wel terras te kunnen plaatsen

Algemeen

BUSSUM - Café Goesting aan de Kapelstraat heeft goede hoop dat het komende zomer wel een terras mag plaatsen aan de straat. "We hebben een goed gesprek gehad met de gemeente, alle stukken aangeleverd en wachten nu af", vertelt kroegbaas Bas Funken. 

Een jaar geleden had het café eveneens plannen om net als de rest van de horeca aan de straat een terras te plaatsen, maar toen kreeg het nul op het rekest van de gemeente. De aanvraag van het café werd afgewezen om meerdere redenen. Het terras zou gevaar opleveren voor het verkeer en er waren klachten over overlast, zo werd er gezegd. Het café bestreed dat echter. 

Terrasplan aangepast
Het café doet nu dus weer een aanvraag om een terras te mogen plaatsen. "We hebben geleerd van een jaar geleden en nu het één en ander aangepast. We hebben het terrasplan wat veranderd. We gaan alles straks beter afzetten en zorgen voor voldoende personeel om alles goed te regelen. We hebben goede hoop dat het nu wel lukt", vertelt Funken.

Volgende maand meer bekend
Als er geen bezwaren komen op de aanvraag, dan zou het Bussumse café vanaf volgende maand een terras kunnen plaatsen. Over ongeveer 3 weken wordt er meer bekend.  

Uit de krant