Afbeelding

Bussumse 'bendeleden' komend voorjaar voor rechter

Algemeen

BUSSUM - De Bussumers die ervan worden verdacht met een bende een hele reeks woninginbraken te hebben gepleegd, staan komend voorjaar voor de rechter. Dat maakt de rechtbank bekend. Afgelopen week werd de pro-formazaak tegen de mannen behandeld. 

De verdachten, naast de Bussumers nog enkele anderen, werden afgelopen november gepakt nadat ze zeker 25 kraken hadden gepleegd, onder meer in Bussum, Hilversum, Weesp, Woudenberg, Hollandsche Rading en Hoornaar. Ze namen steeds geld, juwelen en computerapparatuur mee. Al met al stalen ze voor een half miljoen euro aan spullen. De verdachten konden worden opgespoord door de recherche.

Kans op zes jaar cel
Acht mannen van het aangehouden groepje wordt 'lidmaatschap van een criminele organisatie' ten laste gelegd. Ze kunnen worden veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. De zaak tegen de verdachten wordt de tweede week van mei verder behandeld. Twee weken later volgt de uitspraak. 

Voorarrest twee Bussumers opgeheven
Het voorarrest van twee Bussumse verdachten werd woensdag opgeheven. Van een van de twee wordt verwacht dat zijn voorarrest langer zou duren dan een eventuele straf. Het voorarrest van de andere Bussumer wordt opgeheven vanwege de zwangerschap van zijn vrouw. De vrouw dreigt het huis te verliezen als de man zijn zaakjes niet op orde brengt. De man wordt dus nog wel verdacht, maar mag het proces op vrije voeten afwachten. 

Uit de krant