Afbeelding

Aan de slag met projecten dorpshart

Algemeen

BUSSUM - De gemeente gaat komend jaar weer een aantal veelbesproken projecten rond het dorpshart van Bussum oppakken. Dat valt te concluderen aan de hand van de begroting waarover de gemeenteraad komende week praat. 

De gemeente gaat hoe dan ook aan de slag met klooster Mariënburg. Het klooster werd afgelopen jaar dan wel verkocht, maar de gemeente praat nog wel mee over de toekomst van het klooster. Het gebouw moet verbouwd zodat er straks gewoond kan gaan worden. Daarnaast moet er plek komen voor 'publiekstrekkende functies' op de begane grond. Het moet het dorpshart van Bussum enorm versterken. 

Wonen en groen
De gemeente denkt er ook over om de projecten Scapino/Nieuwe Brink en de Veldweg weer op te pakken. Vooral over het eerstgenoemde project werd de afgelopen jaren veel gesproken. Het plan was om ook daar heel wat te verbouwen: wonen en groen moesten de hoofdmoot worden. De plannen werden toen echter van tafel geveegd doordat er fouten waren gemaakt. De gemeente gaat nu voor een herstart en gaat er wederom mee aan de slag. 

Straten aanpakken
De gemeente wil ook de Vlietlaan en de Herenstraat herinrichten. Daarmee moet het Bussumse centrum een stuk aantrekkelijker worden door vooral meer groen. 

Uit de krant