SDO houdt het lang vol tegen de koploper, maar komt toch tekort

BUSSUM - Het leek er afgelopen weekend lang op dat SDO zou stunten tegen de ongenaakbare koploper Westlandia. De Bussumers stonden tot de slotfase op een voorsprong, maar verloren alsnog met 1-2.

Vooral voor rust speelde SDO erg sterk en was erg gewaagd aan de koploper. De achterhoede van de Bussumers stond goed en kon voorkomen dat de koploper voor gevaar kon zorgen.

Na rust was Westlandia het meest aan de bal, maar zorgde SDO met een reeks snelle counters voor het meeste gevaar. Eén van de counters leverde de Bussumse hoofdklasser een treffer op: Gerrit Snijders scoorde na een goede pass van Djoey Dorresteijn. De doelpuntenmaker moest even later echter met rood van het veld na een handsbal. De toegekende strafschop werd knap gered door SDO-keeper Dion Thomas. SDO kon daardoor steeds meer hopen op een stunt tegen de koploper. De slotfase leverde echter toch nog een nederlaag op.

Eerste zege voor voetbalsters
Het heeft even mogen duren, maar de voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend hun eerste zege van het voetbaljaar geboekt. De Bussumse eersteklasser won met 2-0 van nummer laatst SJC.

SDO startte met wat problemen en kreeg al vroeg een strafschop tegen. SDO-keepster Deborah van Boxtel stopte de penalty echter en behoedde haar ploeg zo voor een achterstand. SDO schoot voor rust wél raak: Jennifer Neef werd knap weggestuurd en schoot raak. Na de rust bleef SDO wat rommelen en kon het spel wel beter, maar kon de ploeg wel goed standhouden. Een benutte strafschop van Carolien van Willigenburg zorgde voor de tweede Bussumse treffer en stelde de zege zeker.