Beschamende nederlaag BFC

BUSSUM - Geen goed voetbal en vooral voor rust geen enkele goede kans. BFC heeft afgelopen weekend een beschamende nederlaag geleden tegen concurrent Amsvorde. De Bussumers verloren met 2-4.

BFC speelde verreweg het slechtste duel tot nu toe: het voetbal was futloos en de Bussumers maakten veel fouten. Amsvorde deed het veel beter. Echt grootse kansen van de Amersfoorters bleven dan wel achterwege, maar de ploeg toonde meer vechtlust en voetbalde een stuk aanvallender. BFC had daar geen antwoord op en kwam halverwege de eerste helft op achterstand te staan. Het had allemaal nog erger gekund: BFC mocht van geluk spreken dat keeper Desmond Ording wel sterk stond te keepen en de schade voor rust beperkt kon houden.

Met een beperkte achterstand op het scorebord had BFC de hoop op na de rust wat terug te kunnen doen. De Bussumers waren dan wel het meest aan de bal, maar maakte wederom teveel fouten. Dat had tot gevolg dat de ploeg weer amper voor gevaar kon zorgen. Amsvorde kreeg wel goede kansen. Met een paar snelle counters stond het al snel 0-3 voor de Amersfoorters. Het duel leek daarmee gespeeld, zeker toen BFC'er Dirk Jan Tegel met een rode kaart van het veld moest. BFC kreeg echter toch weer kansen toen ook Amsvorde een rode kaart kreeg. De Bussumers kwamen terug door een benutte strafschop van Dico Knevel en een goal van Tjerk Posthuma. Het laatste sprankje hoop leverde BFC echter geen goed resultaat meer op. Door weer een fout van BFC kon Amsvorde de 2-4 maken, waarmee BFC verslagen werd.