Afbeelding

Gemeente aan de slag met parkeerknelpunten

Algemeen

GOOISE MEREN - De gemeente gaat aan de slag om parkeerknelpunten van enkele straten op te lossen. Dat verzekert wethouder Miriam van Meerten. 

Enkele straten exact op de grens van Naarden en Bussum hebben al langer last van problemen. Het gaat om de Zwarteweg, de Comeniuslaan en de Jan Toebacklaan. Daar hoort een deel van de straat tot Bussum en een ander deel tot Naarden. Doordat de oude parkeerregels van de gemeenten nog gelden komt het daar voor dat aan de ene kant van de straat andere parkeerregels gelden dan aan de andere kant van de straat. Dat heeft weer tot gevolg dat de ene kant van de straat met regelmaat volstaat met auto's, omdat daar nu net zonder te betalen geparkeerd kan worden. 

Bewoners van de straten klagen al langer over overlast. Wethouder Van Meerten zegde woensdag toe dat de gemeente de problemen snel aan gaat pakken. "Er moet naar gekeken worden. Eén parkeerreglement voor de hele gemeente lost de problemen hoe dan ook op, maar we zouden graag deze straten al sneller aanpakken zodat we de problemen voor de bewoners oplossen. We hopen dat heel snel te doen, maar we moeten het wel goed doen. Daarom kan het nog wel heel even duren, maar het heeft absoluut onze aandacht", vertelde de wethouder. 

Uit de krant