Afbeelding

Bussum maakte fouten met Scapino/Nieuwe Brink

Algemeen

BUSSUM - De gemeente Bussum heeft fouten gemaakt met het proces om het veelbesproken terrein van Scapino/Nieuwe Brink te herontwikkelen. Dat stelt een rapport van de rekenkamer dat nu boven water komt. 

Het rapport stelt onder andere dat toenmalig wethouder Barneveld zich te veel als projectleider heeft opgeworpen. Dat had veel invloed op de planning en het niet goed kunnen inschatten van de risico's. Ook toenmalig burgemeester Henk Heijman bleek vaart achter de plannen te willen zetten. Zelfs toen hij hier door zijn ambtenaren op werd aangesproken. Verder stelt het rapport dat er ook een goed overleg en goede planning ontbrak, en de case te strak, zowel qua tijd als ontwerp, was opgesteld waardoor er eigenlijk geen ruimte was voor verbeteringen. 

Planologen: 'Hadden gewaarschuwd'
De Bussumse planologen Ben de Veth en Kees Flink volgden het proces de afgelopen jaren op de voet en hadden vaak commentaar op het hele proces. Ze voelen zich gesteund door het rapport. "Er werd niet gezocht naar het beste voor Bussum. Dit plan moest er doorgedrukt worden en de coalitiepartijen lieten VVD-wethouder Barneveld maar zijn gang gaan. Wij hebben hier altijd voor gewaarschuwd; het plan was niet klaar en werd er doorheen gedrukt. We hopen echt dat het nieuwe gemeentebestuur lering trekt uit het rapport", zo reageren ze.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant