Afbeelding

Bussumse Margriet Zegers schaatst voor goed doel

Algemeen

BUSSUM - Het wordt een spannende dag voor Bussumse Margriet Zegers. De ex-tophockeyster staat vandaag meer dan negen uur non-stop op de schaats voor het goede doel. Ze haalt geld op voor onderzoek naar Cystic Fibrosis (CF), beter bekend als de slopende taaislijmziekte. Er staat haar een barre tocht van 200 kilometer op de Oostenrijkse Weissensee te wachten.

De afgelopen maanden heeft Zegers veel schaatsuren gemaakt om ervoor te zorgen dat haar avontuur gaat lukken. Want zó lang en zó ver schaatsen, daar moet je wel wat voor kunnen. "Het wordt best even aanpoten, want je schaatst echt een lange tocht. Het duurt uren. Een paar weken terug schaatsten we voor het eerst zeven uur achter elkaar. Dat was wel wat. Vooral het laatste deel schaats je op pure kracht."

Toch heeft de Bussumse het vertrouwen dat het wel goed gaat komen met haar avontuur. "We schaatsen met een groep, dus je kunt je ook aan elkaar optrekken. Het zal wel zwaar worden, maar het moet ook wel een beetje een feestje worden. En we weten waarvoor we het doen."

Geld ophalen
De tocht volbrengen en veel geld ophalen voor het goede doel: dat zijn vandaag de twee voornaamste doelen van Margriet. Ze heeft ondertussen al meer dan 2000 euro opgehaald, maar dat mag vanzelfsprekend nog meer worden. Geld doneren kan op www.skate4air.nl/nl/participants/profile/800.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant