Caatje (links) in een scène in de Bussumse Tindalvilla.
Caatje (links) in een scène in de Bussumse Tindalvilla.

Bussumse maakt korte film 'The Upper Crust'

Algemeen

BUSSUM - Ze komt net uit Amsterdam gesjeesd. Rood gestifte lippen, hippe kleding en druk, druk, druk. Tijd voor een drankje. In de tas van Caatje van Leeuwen zit de film. Ze verliest de tas dan ook geen moment uit het oog. De band wordt zo afgeleverd bij Filmhuis Bussum waar vandaag de eerste vertoning is. Haar motto is art is never finished. En dat geldt ook voor deze korte film genaamd 'The Upper Crust', waar ze nog veel mogelijkheden in ziet, het liefst in de vorm van een miniserie.

Caatje komt uit Bussum, haar ouders wonen hier nog en ze dankt de vele Bussumers die het via crowdfunding financieel mogelijk hebben gemaakt dat de film er überhaupt is. Al haar tijd en energie heeft ze er de laatste tijd in gestoken. "Ik heb genoten van het proces", vertelt ze enthousiast. "Ik denk dat het ook dicht tegen het beste resultaat aan zit, hoewel het nooit perfect is. Af en toe liep ik dood, maar dan ga je door en ontdek je weer diepere lagen."

De 33-jarige filmmaker beschikt over diverse kwaliteiten. Zo heeft ze het script geschreven, was ze één van de twee actrices, heeft ze de locatie uitgezocht, de regie op zich genomen, de film ge-edit en het project financieel mogelijk gemaakt. "Ik wilde zo graag dat die film er kwam, maar ik had niet veel budget. Daarom heb ik gewoon zelf heel veel gedaan."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant