Afbeelding

Emmaschool hoopt dat problemen snel worden opgelost

Algemeen

BUSSUM - De Emmaschool reageert teleurgesteld nadat afgelopen week bekend werd dat buurtbewoners rond de Graaf Florislaan naar de Raad van State stappen om de komst van de school naar hun straat tegen te houden.

Het gaat daardoor nog langer duren voordat de school het andere gebouw kan betrekken. Dat steekt de school. "We hebben een verantwoordelijkheid naar onze leerlingen en ouders. We hebben gewoon heel snel adequate huisvesting nodig. De noodgebouwen waarin we nu zitten zijn echt afgeschreven", zegt schoolbestuurder Inger Bonhof. Ze hoopt een gesprek met de gemeente aan te gaan over tijdelijke andere oplossingen. 

Nog praten met bezwaarmakers
Volgens de school wordt er momenteel nog gesproken met de bezwaarmakers. "We praten over de knelpunten. De gesprekken lopen goed en we proberen zo de problemen op te lossen", zegt Bonhof. De bezwaarmakers laten weten graag te praten met de school. Ze hebben geen problemen met de komst van de school, wel met het grote aantal schoolkinderen. Dat levert volgens hen te veel overlast op. Van de kinderen zelf, maar ook verkeers- en parkeeroverlast. De Raad van State moet nu een oordeel vellen over het bezwaar van de omwonenden.

Uit de krant