Afbeelding

Stichting Nieuw in 't Gooi helpt vluchtelingen

Algemeen

GOOISE MEREN - Het initiatief Elk Gooisch Matras Komt van Pas is een stichting geworden en heet nu Nieuw in 't Gooi. Deze stichting zet zich in voor nieuwkomers in de gemeente en helpt ze op weg met praktische zaken.

Het initiatief werd afgelopen jaar uitgeroepen tot Naarder van het Jaar. Vele vrijwilligers zetten zich namelijk in om statushouders op weg te helpen, bijvoorbeeld met meubels voor hun woning en winterkleding. Inmiddels is ook de AltijdWerkPlaats gestart in Bussum waar spullen worden gerepareerd zoals fietsen en computers die de nieuwkomers hard kunnen gebruiken.

Tienduizend euro
De stichting is op zoek naar financiële middelen, onder andere om gas, water en licht te betalen voor hun nieuwe locatie in de gymzaal van de oude Michiel de Ruyterschool in Bussum-Zuid. Ook wordt gespaard voor een busje zodat de spullen bij de vluchtelingengezinnen gebracht kunnen worden.

In totaal wil de stichting 10.000 euro ophalen om de kosten te dekken. Geld overmaken kan naar NL08RABO0308249615 t.n.v. Stichting Nieuw in 't Gooi.

Uit de krant