Afbeelding

'Hé, ben jij niet die man van die stukjes in de krant?'

Algemeen

BUSSUM - De pennenvruchten van Bussumer Gérard Buhr (67) zijn nu precies tien jaar lang iedere week in het BussumsNieuws verschenen. Meer dan 500 artikelen. Een resultaat om trots op te zijn. Hij wordt er ook vaak op aangesproken, wat hem inmiddels tot een Bekende Bussumer maakt.

Soms kun je er geen touw aan vastknopen, want Buhr houdt wel van een cryptische omschrijving. Maar wie zijn rubriek 'Gérariteiten' tot de laatste zin uitleest, houdt er vaak een glimlach aan over. Of een wijze les. Hij heeft diverse stokpaardjes zoals natuur, archeologisch onderzoek, de geschiedenis van Groot Gooi en taalfouten vindt hij prachtig. We kennen hem ook als een man die zich flink druk kan maken. Bijvoorbeeld over dat houtsnijwerk in de vorm van een grote fallus op het schoolplein van de Brandsmaschool. Woest kan hij daarom worden. Het kappen van een boom, het vinden van een oud muntje, een voorwerp dat honderden jaren oud blijkt te zijn, de kat van de buren, een oud autootje en zijn kleindochter Juliette.

We lezen alles wat hem bezighoudt iedere week weer op pagina 2 van BussumsNieuws. Buhr krijgt veel positieve reacties op zijn column 'Gérariteiten'. Hij wordt aangesproken op straat. "Hé, ben jij die man van die stukjes", zeggen ze dan. "Je raakt bekend in Bussum. Het doet mij ook goed dat mensen mij halt houden en complimenteren. Ze komen ook vaak met suggesties voor een onderwerp, daar doe ik ook wel eens iets mee."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant