Afbeelding

Bezwaarmakers 'geen stap verder' na gesprekken met COA

Algemeen

BUSSUM - De gesprekken tussen de Bussumse bezwaarmakers tegen de komst van een groter azc en het COA heeft de bezwaarmakers 'geen stap verder' gebracht. Dat laat bezwaarmaker Peter-Jan Schatens weten.

De groep Bussumers heeft grote problemen met de komst van een groep van twaalfhonderd asielzoekers naar Crailo voor de komende jaren. Ze vrezen problemen als overlast. Met een groep van 400 asielzoekers zouden ze geen problemen hebben. De bezwaarmakers hadden de hoop het COA op andere gedachten te kunnen brengen. "Ze hebben onze bezwaren aangehoord, maar ze houden vooralsnog vast aan hun plannen", vertelt Schatens. "Erg vervelend, want je merkt dat een groot deel van de buurt achter ons staat. We staan sterk, maar verder staan we nog nergens. De plannen gaan vooralsnog gewoon door."

Protest gaat door
De bezwaarmakers gaan verder met hun protest. "We gaan nu een andere strategie voeren. We gaan nu ons protest kenbaar maken aan de provincie Noord-Holland en Johan Remkes. We horen overal dat ze alleen daar wat kunnen betekenen voor ons, dus dat gaan we proberen. We zullen doorgaan tot onze bezwaren gehoord worden en de plannen worden aangepast. We hopen dat dat op een normale manier kan lukken."

Komend weekend campagne
De bezwaarmakers hopen nu op meer steun van andere buurtbewoners voor hun protest. Komende zaterdag gaan ze naar winkelcentrum Koekoeklaan om nog meer handtekeningen te verzamelen. 

Uit de krant