Afbeelding

PvdA en Hart voor Bussum trekken fel van leer tegen bestuursakkoord

Algemeen

GOOISE MEREN - Futloos en een wassen neus. Dat was maandagavond, kort samengevat, het bezwaar van de oppositiepartijen over het bestuursakkoord van VVD, D66, CDA en GroenLinks. "We gunnen onze bewoners zo veel beter", betoogde PvdA'er Gerard Boekhoff. Hart voor Bussum onderstreepte dat.

De voornaamste bezwaren van PvdA en Hart voor Bussum waren het gebrek aan echt goede toekomstplannen. "Er wordt van alles gezegd en geschreven, maar hoe het gemeentebestuur met bepaalde zaken aan de slag gaat staat nergens. Het akkoord staat alleen maar vol met open deuren", foeterden ze.

PvdA en Hart voor Bussum hadden veel aan te merken op het bestuursakkoord. Gerard Boekhoff (PvdA) trok fel van leer: "Met alles vraag je je af: wat gaan ze dan doen? We hadden zo gehoopt op een akkoord dat we hadden kunnen steunen en waar we Gooise Meren een goede start mee hadden kunnen geven, maar we kunnen hier niets mee."

VVD, D66, CDA en GroenLinks pareerden de tegenstand door te verklaren dat het gepresenteerde bestuursakkoord slechts een akkoord op hoofdpunten was en dat men zeker open staat voor samenwerking.

Lees morgen meer in BussumsNieuws en NaarderNieuws.

Uit de krant