Afbeelding

Gemeenteraad kan aan de slag

Algemeen

GOOISE MEREN - De allereerste gemeenteraad van Gooise Meren kan aan de slag. De raadsleden werden maandagavond benoemd door burgemeester Albertine van Vliet. Dat gebeurde in een apart decor: de Grote Kerk van Naarden. De zaal zal vol met belangstellenden.

Burgemeester Albertine van Vliet benadrukte het belang van het werk dat de raadsleden gaan doen. "U heeft de komende twee jaar de taak om deze gemeente verder op te bouwen, een hele eervolle taak. Maar er zal veel op u afkomen. Het raadswerk zal best veel van u vergen, maar wees u bewust van het belang van uw werk", vertelde de burgemeester aan de raadsleden.

Alle raadsleden moesten één voor één de eed of belofte afleggen om met hun werk van start te kunnen gaan. Voor sommige was dat na eerder raadswerk gesneden koek, voor enkele raadsleden was het de eerste keer. Nadat de raadsleden waren benoemd stonden vele bekenden klaar om hun gelukwensen over te brengen.

Later op de avond werden ook wethouders Miriam van Meerten (VVD), Hendrik Boland (D66), Marleen Sanderse (CDA) en Gerben Struik geïnstalleerd door de burgemeester. Wethouder Jan Franx (VVD) was nog op vakantie en zal later worden geïnstalleerd.

Uit de krant