Afbeelding
2015

Jaarbeeld van Bussum: december

Algemeen

BUSSUM - Na veel gepuzzel en een hele reeks gesprekken wordt het eerste gemeentebestuur van Gooise Meren deze maand gepresenteerd. 

Het gemeentebestuur wordt de komende twee jaar gevormd door 5 wethouders. Het gaat om Miriam van Meerten en Jan Franx (VVD), Hendrik Boland (D66), Marleen Sanderse (CDA) en Gerben Struik (GroenLinks). Het collegeprogramma voor de komende twee jaar heeft de titel 'Verbonden in verscheidenheid' gekregen. Het gemeentebestuur gaat de gemeente Gooise Meren de komende twee jaar verder opbouwen.

Albertine van Vliet waarnemend burgemeester Gooise Meren
Waarnemend burgemeester Albertine van Vliet (D66) van Bussum wordt de waarnemend burgemeester van Gooise Meren.

BFC heeft grote zorgen om Kuda
De voetbaljeugd van BFC heeft grote zorgen over het lot van hulptrainer Kuda (21). De jonge voetbaltrainer van de Bussumse club heeft afgelopen week te horen gekregen nog deze maand het land te moeten verlaten. De BFC-jeugd hoopt dat Kuda toch mag blijven. Dat mag een week later alsnog als een advocatenkantoor een zaak voor hem aanspant

Veel geharrewar over bouwplan Brinklaan
Er wordt nog veel gesteggeld over het plan om aan de Brinklaan een twee-onder-een-kapwoning te gaan bouwen. Er wordt al jaren gesproken over het plan, maar het duurt lang voordat er gebouwd kan gaan worden. Raadsleden spraken deze week weer over het plan. Hoewel het gros van de raadsleden het plan een aanwinst voor Bussum noemt, waren er ook nog veel vragen.

Bussum wordt groter: grond hockeyclub nu echt Bussum
De grond onder hockeyclub Gooische behoort vanaf nu echt tot Bussum. De gemeente Hilversum en de gemeente Bussum gaan de gemeentegrenzen aanpassen. Al zeker honderd jaar stond de Bussumse hockeyclub op Hilversums grondgebied. Dat zorgde vaak voor ongemakken. Als de hockeyclub plannen had om te bouwen of andere zaken met de gemeente moest regelen, had het steevast te maken met zowel de gemeente Bussum als de gemeente Hilversum.

Voedselbank heeft ander onderkomen gevonden
De Voedselbank van Naarden en Bussum heeft een ander onderkomen gevonden. De bank betrekt volgend jaar maart een garage aan De Nieuwe Vaart. Het leek er de afgelopen maanden even op dat de Voedselbank dakloos zou worden: de bank moest het onderkomen aan de Laarderweg noodgedwongen verlaten omdat de supermarkt aan de straat gaat verbouwen. 

Buurtbewoners hebben problemen met groter azc
Buurtbewoners rond de vluchtelingenopvang op Crailo hebben er problemen mee als er straks twaalfhonderd vluchtelingen opgevangen gaan worden op het complex.  De buurt vreest dat er straks overlast komt van de asielzoekers. "We vrezen voor fietsendiefstallen, vechtpartijtjes en andere ellende. We baseren ons een beetje op het verleden. Toen er jaren geleden ook asielzoekers woonden op Crailo hadden we al problemen", zegt buurtbewoner Peter Jan Schatens. 

Bussumse moskee zoekt andere plek
De Bussumse Atakwa-moskee zoekt een andere plek voor een grotere moskee. De gemeenschap heeft nu een moskee aan de Havenstraat, maar daar wordt het steeds meer passen en meten. De afgelopen jaren nam het aantal bezoekers van de moskee fors toe. Volgens het moskeebestuur gaat dat de komende jaren, vooral door de komst van de asielzoekers naar Crailo, alleen maar toenemen. 

Vrouw overleden na botsing met auto
Een Hilversumse vrouw overleed nadat ze op de Naarderweg (N524) tussen Hilversum en Bussum werd aangereden door een auto. Ze was op slag dood. De vrouw wandelde met nog onbekende reden langs de kant van de weg toen ze werd geschept door de auto. 

Rechter: 3 jaar cel voor Bussumer na bestelen homo's
Bussumer Andrew van V. (36) heeft 3 jaar cel gekregen voor het bestelen van meerdere homodates. Het tweetal legde samen contact met eenzame en kwetsbare homomannen. 

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Brandweer Bussum verwijdert gevaarlijk grote tak boven voetbalveld 112 16 aug, 11:50
Afbeelding
Vandalisme regenboogzebrapad in het centrum van Bussum Algemeen 16 aug, 10:40
Afbeelding
Bruisende romance ‘Licorice Pizza’ draait bij Tindalvilla tijdens opening Bussum Cultureel Cultureel 16 aug, 09:11
Logo
Afbeelding
In Gooise Meren was het dit jaar één keer raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Lotte Spijker-Smallenburg ‘Groen maakt gelukkig’ Natuur en Milieu 16 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Einde Tweede Wereldoorlog ook in Hilversum herdacht ‘De verhalen moeten niet alleen verteld blijven worden, maar ook gehoord en begrepen’ Mensen 15 aug, 18:07
Afbeelding
Last onder dwangsom voor bekende fietsendief uit Gooise Meren 112 15 aug, 17:30
Afbeelding
Potje schaken op de Brink in Muiderberg Algemeen 15 aug, 14:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief