Afbeelding
2015

Jaarbeeld van Bussum: november

Algemeen

BUSSUM - Bewoners van Bussum, Naarden en Muiden gaan deze maand naar de stembus om te stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Ongeveer 40 procent van de bewoners doet dat ook echt. 

Na een dag met stemmen wordt bekend dat de VVD de meeste zetels behaald heeft, gevolgd door D66 en het CDA. Later wordt bekend dat VVD, D66 en CDA samen de volgende stap zetten gaan zetten om tot een coalitie te komen. Later zullen de PvdA of GroenLinks nog aanschuiven om de coalitie verder gestalte te geven. 

Aanslagen Parijs schokken ook Bussum
Er gaat een schokgolf over de hele wereld na brute aanslagen op de Franse hoofdstad Parijs. Ook Bussum reageert vol afschuw. Een dag na de aanslagen herdenken burgemeesters, wethouders, raadsleden en enkele andere belangstellenden de slachtoffers van de aanslagen. De grote groep kwam eerst samen op het gemeentehuis van Bussum, waar burgemeester Joyce Sylvester van Naarden de mensen toesprak. "Laten we elkaar vastpakken op zulke momenten. Heb respect voor elkaar en ga vreedzaam met elkaar om", was de kern van haar betoog.

Acht tot twaalfhonderd vluchtelingen naar Crailo
De provincie Noord-Holland en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) willen achthonderd tot twaalfhonderd vluchtelingen opvangen op Crailo. Dat maakt het Opvangverbond van de regiogemeenten bekend. Er zullen geen vluchtelingen worden opgevangen in woonwijken. Crailo bleek de meest geschikte plek. Naast Crailo werd er ook gedacht over opvang op het MOB-complex en was de Kolonel Palmkazerne even in beeld. Het COA heeft deze plekken echter afgewezen.  

Sportclubs mogen gaan verbouwen
Voetbalclub SDO en hockeyclub Gooische reageren verheugd op het goedkeuren van hun verbouwplannen door de gemeenteraad. De clubs hopen nu snel verder aan de slag te kunnen gaan met de plannen. Voetbalclub SDO gaat een van de laatste voetbalvelden van gras op het sportcomplex vervangen voor kunstgras en lampen langs dat veld plaatsen. De hockeyclub gaat het hele complex verbouwen. Het gaat om de bouw van een duurzamer clubgebouw tot het vervangen van oude velden en het plaatsen van ledlampen. 

Veroorzaker brand Boslaan hoort celstraf
De veroorzaker van de brand aan de Boslaan van afgelopen zomer wordt veroordeeld tot een celstraf van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De officier van justitie wil dat de man na de celstraf wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. 

Volgende stap voor plannen Bensdorp
Weer een volgende stap voor de toekomstplannen voor Bensdorp. De gemeenteraad heeft afgelopen week haar akkoord gegeven voor het aanpassen van het bestemmingsplan. Het akkoord van de gemeenteraad zorgt ervoor dat de plannen straks echt door kunnen gaan: het zorgt ervoor dat er straks echt gewoond mag worden op het oude Bensdorp-complex.

Sport en speldag voor vluchtelingen
Een dag vol oud-Hollandse spelletjes en paar potjes voetbal: het was even feest voor de vluchtelingen van Crailo. Zeker honderd bewoners van de noodopvang kwamen samen op het complex van voetbalclub SDO voor een sport- en speldag. 

Vanaf deze maand belparkeren
Het kan vanaf nu: je parkeerkaartje betalen met je smartphone.

Uit de krant