Afbeelding
2015

Jaarbeeld van Bussum: oktober

Algemeen

BUSSUM - Er werd al even over gesproken, maar het gebeurt deze maand toch echt: er komen honderd vluchtelingen naar Crailo

Een van de leegstaande panden van het voormalige asielzoekerscentrum Crailo wordt aangepast voor de komst van de vluchtelingen. De groep, ongeveer veertig mannen, dertig vrouwen en dertig kinderen, werd eerder opgevangen in een sporthal in Kortenhoef en verbleef daarvoor in sporthallen in Laren en Kockengen. Op Crailo worden de vluchtelingen voor enkele maanden opgevangen. 

Bussum hoopt ondertussen ook te helpen met de opvang van vluchtelingen en werkt er aan versneld huisvesting te regelen voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning, zogenoemde statushouders. Het gemeentebestuur werkt aan een voorstel voor de gemeenteraad om de statushouders versneld te kunnen helpen aan huisvesting. Om verdringing op de sociale woningmarkt te voorkomen zoekt de gemeente naar 'semipermanente huisvesting' voor statushouders voor één tot twee jaar. 

Weer relletje over vertrokken burgemeester Heijman
Het onderzoek dat Johan Remkes naar het declaratiegedrag van oud-burgemeester Henk Heijman heeft laten uitvoeren, deugt niet. Dat vinden Hart voor Bussum en de Gooise Ouderen Partij. De partijen vragen zich af of hij zijn eigen rol wil verbloemen. Remkes slaat terug en zegt dat de Bussumse partijen niet zo moeten zeuren

Heijman reageert voor het eerst
Oud-burgemeester Henk Heijman heeft slecht geslapen van alle commotie rondom zijn persoon. Hij spreekt van smaad, laster en politieke karaktermoord. Deze maand verbreekt hij de mediastilte en blikt hij terug op de aantijgingen, het onderzoek van de provincie en zijn eigen rol. Hij vindt vooral dat hij disproportioneel is afgestraft.

Verkiezingscampagnes van start
Ze gaan aan de slag: de deelnemende politieke partijen aan de eerste gemeenteraadsverkiezingen van Gooise Meren. De campagnes gaan van start. Eén van de opvallendste momenten: Mark Rutte brengt een bezoek aan Bussum

Emmaschool mag gebouw Graaf Florislaan betrekken
Na veel gesprekken komt er toch een akkoord: de Emmaschool mag het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan gaan betrekken. De gemeenteraad heeft deze maand haar akkoord gegeven voor het plan. Als alles volgens plan verloopt kunnen de ongeveer 400 leerlingen van de school volgend jaar vertrekken naar de dan verbouwde school. 

Volgende stap voor toekomst brede school
De toekomst van de brede school wordt steeds verder vormgegeven. De gemeenteraad praat later deze maand zelfs al over de kosten voor het verbouwen van het pand . Afgelopen september werd bekend dat de gemeente er over denkt twee extra huurders toe te laten: school ELAN komt hoe dan ook en daarnaast bestaat er een kans dat ook het KTC het pand gaat betrekken. Ze zouden komen naast de zes bestaande huurders.

Verbouwplannen voor Jan Ligthartcentrum
Het Jan Ligthartcentrum aan de Brinklaan moet snel worden verbouwd. De gemeente denkt erover om de verbouwingskosten van 335.000 euro te betalen. De brandweer heeft de vluchttrap van het pand afgekeurd. Daarnaast moet het gebouw weer geheel gaan voldoen aan de laatste normen. 

Voedselbank zoekt ander onderkomen
Problemen voor de Voedselbank van Naarden en Bussum: de bank heeft nu een hal achter supermarkt Deen aan de Laarderweg, maar moet daar straks vertrekken. Dat komt door de verbouwplannen van de supermarkt. Er wordt gezocht naar een ander onderkomen. 

Klopjacht na kraak Nassaulaan
Agenten hebben na een ware klopjacht zes mannen aan kunnen houden voor een inbraak aan de Nassaulaan. Een van de verdachten werd door een agent in zijn been geschoten. De mannen bleken even daarvoor jeanszaak Denim Plus te hebben opengebroken. Ze sloegen een etalageraam van de zaak in, maar konden vervolgens geen spullen meenemen.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Brandweer Bussum verwijdert gevaarlijk grote tak boven voetbalveld 112 16 aug, 11:50
Afbeelding
Vandalisme regenboogzebrapad in het centrum van Bussum Algemeen 16 aug, 10:40
Afbeelding
Bruisende romance ‘Licorice Pizza’ draait bij Tindalvilla tijdens opening Bussum Cultureel Cultureel 16 aug, 09:11
Logo
Afbeelding
In Gooise Meren was het dit jaar één keer raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Lotte Spijker-Smallenburg ‘Groen maakt gelukkig’ Natuur en Milieu 16 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Einde Tweede Wereldoorlog ook in Hilversum herdacht ‘De verhalen moeten niet alleen verteld blijven worden, maar ook gehoord en begrepen’ Mensen 15 aug, 18:07
Afbeelding
Last onder dwangsom voor bekende fietsendief uit Gooise Meren 112 15 aug, 17:30
Afbeelding
Potje schaken op de Brink in Muiderberg Algemeen 15 aug, 14:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief