Afbeelding
2015

Jaarbeeld van Bussum: september

Algemeen

BUSSUM - Er wordt voor het eerst weer gesproken over de opvang van vluchtelingen op Crailo. Nu de stroom van vluchtelingen naar Nederland steeds groter wordt, gaan er stemmen op om het oude asielzoekerscentrum weer te openen. 

Er wordt ook steeds meer een beroep gedaan op gemeenten om vluchtelingen op te vangen. De gemeenten Bussum, Naarden en Muiden gaan samen onderzoeken of en hoeveel vluchtelingen er opgevangen kunnen worden.

Vrachtwagen en trein botsen tegen elkaar, schade valt mee
Een ongeluk op het spoor: een trein en een vrachtwagen reden tegen elkaar aan. Het ongeluk gebeurde op de overgang over de Generaal de la Reijlaan en de Vlietlaan. Er raakten geen mensen gewond. De vrachtwagen kwam van de overkant van het spoor vanaf de Nieuwe 's-Gravelandseweg, stak over en reed vervolgens naar rechts de Vlietlaan op. De trein, de intercity tussen Hilversum en Schiphol, reed op hoge snelheid en moest hard remmen om een hardere klap te voorkomen.

Maatregelen op Franse Kampweg
Na het zware ongeluk van een maand eerder, wordt bekend dat er versneld maatregelen genomen gaan worden om de Franse Kampweg te verbeteren. Er komt een fietssluis, waardoor overstekende fietsers worden afgeremd. Daarnaast komen er meer borden langs de weg en komen er tekens op de weg om het verkeer alert te maken op het oversteekpunt. 

Eerste paal appartementen geslagen
Er wordt gestart met de bouw van de appartementencomplexen voor het gewestkantoor aan de Brinklaan. De eerste twee appartementencomplexen moeten volgend jaar zomer worden opgeleverd. Als alles volgens plan verloopt volgt de laatste dat najaar. 

Twee zwaargewonden na ongeluk
Een oudere vrouw ramt aan de Huizerweg met haar auto een gevel. De vrouw en een door haar aangereden man moesten zwaargewond en met spoed met de ambulance mee. Hoe het ongeluk exact kon gebeuren wordt nog onderzocht. Volgens omstanders raakte de vrouw onwel. Ze verloor de macht over het stuur, ramde een paaltje, reed vervolgens een fietsende man omver en kwam vervolgens tegen de gevel tot stilstand. 

Plannen voor skatepark
De gemeente presenteert plannen om het skatepark aan de Ceintuurbaan op te knappen. Een groep jongeren heeft de plannen voor het skatepark samen met de gemeente en een professionele skateparkontwerper vormgegeven. De opknapbeurt was een wens van de skatejeugd.

Uit de krant