Afbeelding
2015

Jaarbeeld van Bussum: juli

Algemeen

BUSSUM - Een brand zorgt voor onrust aan de Boslaan. Een buurtbewoner steekt z'n appartement aan, waarna groot alarm wordt geslagen. 

De brand ontstond op de tweede etage van het appartementencomplex. De brandweer was snel met meerdere auto's ter plaatse en schaalde meteen op naar 'grote brand'. De bewoner van het brandende appartement kon al snel door de brandweer worden gered en moest met de ambulance mee. Andere bewoners van het gebouw werden door de brandweer met de ladderwagen van balkons gered. Eén van hen moest ook met een ambulance mee voor controle. De dagen daarna wordt gekeken wat de oorzaak was van de brand. De recherche houdt de kans open dat de brand werd aangestoken.

Zware storm trekt over Bussum
Een zware storm trekt over Nederland en dus ook over Bussum. Door heel het land zorgt het voor schade, voor Bussum vooral voor ongemak. Van grote schade was geen sprake. De brandweer moest een paar keer op pad vanwege stormschade.

Zeven gebouwen en twee begraafplaatsen monument
Bussum geeft zeven gebouwen en twee begraafplaatsen een monumentenstatus. Het gaat om een deel van appartementencomplex 'Oranjepark', de Verlosserkerk aan de H.A. Lorentzweg, het postkantoor aan de Poststraat, de St. Jozefkerk aan de Ceintuurbaan, de Kerk van het Apostolisch Genootschap aan de Meulenwiekenlaan, het kantoor van Bensdorp aan de Herenstraat, de Airey-woningen aan de Jan Bottemastraat, de oude RK-begraafplaats en het oude deel van de Algemene Begraafplaats. 

Eerste terrasjes op Kapelstraat
Het heeft even geduurd, maar op de Kapelstraat staan de eerste terrasjes. Deze maand worden de eerste tafels en stoeltjes aan de straat neergezet. Er ontstaat ook ophef als bekend wordt dat Café Goesting aan de Kapelstraat nou net geen terras mag plaatsen. Het café heeft geen vergunning gekregen van de gemeente. De gemeente komt het café later tegemoet

Loopbrug wordt gesloopt
Nu er een veel moderner exemplaar staat, wordt de oude traverse over het spoor gesloopt

Geen asielzoekers naar Kolonel Palmkazerne
Er komen geen asielzoekers naar de Kolonel Palmkazerne, zo laat de provincie Noord-Holland deze maand weten. Er lag een verzoek op tafel van het COA, dat de opvang regelt, om op de Bussumse kazerne de komende jaren asielzoekers op te vangen. Daar werd, vanwege de toenemende stroom asielzoekers, al veel langer over gesproken. Noord-Holland heeft het verzoek echter afgewezen. 

Uit de krant